2018. március 7., szerda

Moodboard készítés - Tutorial - Második

Kukucs!
Természetesen még élek, csak néha egyszerűen nem tudok szerkeszteni. Kitisztítottam a limitet, nem hiszem, hogy már bárkinek szüksége van a rendelésére, de ha még sem így lenne, nyugodtan írjon egy e-mailt és most igyekszem tényleg elkészíteni a rendelését. De ha új lennél, így nyugodtan rendelhetsz. 
Most pedig, a lényeg: még régebben kérdezte valaki, hogyan lehet moodboardokat készíteni, szóval végre összeszedtem magam és készítettem egy tutorialt. 


Az első lépés az, hogy keresünk egy template-t, nekem ez itt a kedvencem, és ezzel is fogom bemutatni a dolgokat.  A másik dolog amire szükséged lesz az egy Photoshop program, én a CS6 Extendedet használom, ő a nagy szerelmem. Szerintem működni fognak a dolgok más ps-kkel is, viszont más képszerkesztő programmal nem, mivel egy psd-t fogsz letölteni az oldalról. amit érthetően csak Photoshoppal lehet használni. 

Először is, meg kell nyitnod a programodban a TEMPLATE2-re hallgató file-t. Ha mindent jól csináltál, ezt kell látnod. 

Mi most a rétegekkel fogunk összpontosítani, azaz erre e részre itt. 


Ki kell választanod az első képet, amit szeretnél beilleszteni, ez bármilyen méretű lehet, előre megszerkesztheted, csak egy réteg legyen, ennyi a lényeg. Át kell húznod kiválasztott képet a TEMPLATE2-re. Ügyelve arra, hogy a fölött a fekete négyzet fölött legyen, amelyiken szeretnéd, hogy látszódjon a kép. 
Majd miután ez meg van, nyomd le az alt gombot. A kurzort vidd a két réteg közötti vonalra. Nem tudtam ezt a folyamatot lefotózni, de ha jól csináltad, így kell kinéznie a két rétegnek. 


Ez után már csak méretezni kell a berakott képet, amit a következőképpen tudsz megtenni.Nem akarjuk, hogy összenyomódjon a kép, így az egyik sarkára rá kell kattintani, majd lenyomni a shiftet, és folyamatosan nyomva tartva húzni kell a képet, attól függően, hogy kicsinyíteni, vagy nagyítani szeretnél.
Majd mindezt meg kell ismételni az összes képpel, amit be szeretnél helyezni. Ez már csak egy plusz, de én szeretek egy fehér hátteret adni a dolgoknak, és egy kis topazt is rakok rá. Íme a kész alkotás!

(esetleg valaki más is skam fan?)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése